Onthoud deze vijf belangrijkste tips voor het onderhoud van contactlenzen:

Reinigen en desinfecteren
Reinigen en desinfecteren is van groot belang om micro-organismen die ooginfecties kunnen veroorzaken, te doden. Volg nauwlettend de instructies van de producent op t.b.v. een correcte reiniging- en desinfectie van contactlenzen.

Bewaren

Contactlenzen moeten in een speciaal daarvoor bestemde lenshouder bewaard worden en in een vloeistof die goedgekeurd is voor het bewaren van contactlenzen.

Opnieuw bevochtigen

Gebruik druppels die goedgekeurd zijn voor het bevochtigen van contactlenzen als u last heeft van symptomen die veroorzaakt worden door droge lenzen. Deze maatregel is niet noodzakelijk voor het onderhoud van de lenzen, maar kan voor extra comfort zorgen.

De lenshouder

Uit onderzoeksgegevens blijkt dat lenshouders een belangrijke bron van microbiële verontreiniging kunnen zijn. Het is heel belangrijk dat u de lenzen goed reinigt en de lenshouder regelmatig vervangt. Daarmee kunt u het risico op verontreiniging beperken. Volg steeds de gedetailleerde instructies op de verpakkingsbijsluiter voor het schoonmaken en bewaren van uw lenshouder. De lenshouder moet vervangen worden telkens wanneer een nieuwe flacon onderhoudsvloeistof wordt aangebroken.

Het vervangingsschema
De diverse contactlenzen worden van verschillende materialen gemaakt. Omdat elk materiaal andere eigenschappen heeft, adviseren producenten voor elk type lens een bepaald vervangingsschema dat bijdraagt tot de optimale prestaties van de lens. De meeste contactlenzen die momenteel gedragen worden, moeten vaak worden vervangen. Meestal na een dag, een tot twee weken, of na een maand. Raadpleeg uw contactlensspecialist. Hij zal u een vervangingsschema adviseren dat afgestemd is op de contactlenzen die u draagt en rekening houden met uw individuele behoeften.

PRODUCTEN
Copyright (c) 2013 BONOCCHIO VISION CARE CENTER All rights reserved.